sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Ei niin hyvä viikko...

Pitihän se arvata. Viime lauantain spinning-rääkki vissiin laski puolustuskykyäni sen verran, että sunnuntaina olin flunssassa. Viimeksi olen ollut kunnolla sairaana kaksi vuotta sitten. Sunnuntaina olikin vuorossa pakkolepo, sillä tiistaina mulla oli koko päivän videokuvaukset eli äänen ja naisen piti olla työkunnossa. Maanantain pilatekseen en luonnollisesti mennyt, vaikka pitkän työpäivän jouduinkin toki puurtamaan. Reilun 10 vuoden yrittäjäurani aikana olen ollut vain yhden päivän töistä poissa ja silloin olinkin sairaalakunnossa.

Alkuviikosta täytin kuitenkin Kirsin lähettämän tavoitteenasettelulappusen. Olipa haastava projekti. Varsinkin kun kipeänä ei kiinnosta liikkuminen yhtään ja ajatuskin ahdistaa. Mutta seuraaviin tavoitteisiin päädyin:

TAVOITE NRO 1: Olen ollut Kuortaneen urheiluopistolla kuntotesteissä vuonna 2011 ja toki haluan parantaa niitä tuloskia! Silloin olin muistaakseni myös tulossa kipeäksi, joten aika heikot lukemat silloin sain eli tulosten parannut lienee helppo nakki. 21.4 olen menossa Kuortaneelle taas luennoimaan, joten sovimme sinne aamupäiväksi kuntotestin uusinnan.

TAVOITE NRO 2: Koska olen numeerinen ihminen halusin jonkin helpon numeerisen tavoitteen. Koska punnerrukset ovat olleet minulle aina se suurin haaste, niin 31.5.2016 haluan punnertaa kymmenen kaunista oikeaoppista (naisten)punnerrusta.

TAVOITE NRO 3: Vaikka juoksu ei ole koskaan ollut lajini, niin juoksen silti. Haluan petrata aikaani Helsinki Mid Night Runissa. Viime vuonna aikani oli vaatimattomat 1 h 17 min, joten tänä vuonna haluaisin alittaa 1 h 15 min. Tosin viimeiset 2 km meni astmakohtauksen kielissä, mutta sisulla lönkytin silti maaliin. Viime vuonna juoksutreenausta myös haittasi omituinen kylkikipu suoliluunharjanteen kohdalla, molemminpuolin. Kipu oli joskus niin paha, että kävelemisestäkään ei meinannut tulla mitään ja pari golfkierrostakin piti jättää kesken. Useampi alan ammattilainen yritti selvittää mistä kipu johtuu, mutta selvyyteen ei päästy. Sovin, että kyseessä oli nyt vain yhden juoksukauden ongelma ja se ei enää seuraavalla kaudella toistu :)

Yksi mielenkiintoinen ajatus heräsi täyttäessäni lappuja. Yhdessä kohdassa kysyttiin: Mitä asioita sinun pitää oppia päästäksesi tavoitteisiin? Vastasin:
1) Tykkäämään liikunnasta enemmän
2) Parempaa tekniikkaa punnerrukseen, jossa myös mun FT on luvannut avustaa
3) Aikatauluttamaan paremmin, että ehdin kiireen keskellä myös liikkua
4) Tekemään "liikuntatyötä" säännöllisesti

Niin, miksi valitsin sanan "liikuntatyö"? Ehkä siksi, että jotenkin katson sen kuitenkin enemmän työksi kuin vapaa-ajaksi. Rehellisesti sanottuna en tykkää juurikaan mistään liikunnasta. Teen sitä siksi, että se on terveellistä. Ymmärrän liikunnan positiiviset vaikutukset teoriassa, mutta käytännössä positiiviset vaikutukset ovat harvoin olleet kovinkaan merkittävät. Ehkä jatkossa mun pitäisi keskittyä enemmän niihin ihan ajatuksen tasolla. Historiani ei vain tue positiivista ajattelua liikunta-asioissa.  Kahvakuulatreenissä hajoitin aikoinaan selkäni ja sen korjaamiseen meni toista vuotta ja yli 2000 euroa. Noh, nuoruuden polviongelmista en jaksa edes aloittaa tarinaa. Voisin kuitenkin ottaa tavoitteeksi miettiä nyt kevään aikana liikunnan positiivisia vaikutuksia. Vähän niinkuin kollegani sanoi, että muutama vuosi sitten hän vain päätti, että tykkää kuntosalitreenistä :)

Flunssa ei kuitenkaan iskenyt kovin pahasti päälle ja torstaina kävin kuitenkin koristreeneissä, lauantaina golf-simulaattorissa ja tänään sunnuntaina tekemässä salitreenin. Tein jopa ylimääräisen sarjan suuremmilla painoilla lonkan ojennus taljalla-liikkeessä! Noh, katsotaan oliko tämä nyt huono veto, että iskeekö tauti takaisin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti