keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Uusi ohjelma - vaihtelu ja loma virkistää!


Nyt on treeniä takana noin kolme kuukautta ja oli aika vaihtaa ohjelmaa. Kirsi ei päästänyt uudessa ohjelmassa helpolla. Tehojen lisäyksen lisäksi harjoitus kertoja salilla on nyt kaavailtu 2-3 kertaa viikossa. Tämän päälle hölkkälenkit 2 x 30 min ja jo aikaisemmin kalenterissa olevat maanantain pilates ja torstain koris. Lepopäiviäkin pitäisi saada mahdutettua johonkin väliin ja niitä automaattisesti tuleekin, kuten tänään kun matkaan junalla Ylivieskaan luentokeikalle. Mutta nyt joutuu jo ihan todella suunnittelemaan, että kaikki treenit mahtuu kalenteriin!

Vaihtelu kuitenkin virkistää. Kävin eilen tekemässä kokonaisuudessaan uuden treeniohjelman läpi. Aikaa kului alku- ja loppulämmittelyineen 1 h 10 min. Muutama uudenlainen, minulle entuudestaan tuntematon liikekin tuli mukaan. Esimerkiksi ojentajille suunnattu ranskalainen punnerrus päänyliviennillä oli minulle ihan uusi liike. Tosin hauiskäännöissä oltiin alkuun valittu turhan isot painot – ei todellakaan mene vielä 15 toistoa 7 kilolla… Ehkä joku päivä menee. Penkkiäkin taas testattiin, kuten kuvasta näkee - helppoa!Viime viikon lomailin ja vaikka kävin muutaman päivän ulkomaanreissulla Dubrovnikissa, niin silti sain hyvin treenit tehtyä. Hotellilta löytyi sali, jossa tein hieman kevennetyn ohjelman ja askeleita tuli huima määrä molemmille päiville. Miehen kanssa tehtiin tunnin patikointiretki läheiseen luonnonpuistoon, jossa maisemat olivat huikeat, mutta maasto haastava. No siinäpä tuli aktivoitua sellaisia lihaksia, jota ei tiennyt olemassa olevankaan ja tasapainotreeniä tuli, kun pudotus rinteestä saattoi olla 40-50 m alas suoraan mereen.

Tiedän jo aikaisemmista ”kuntokokeiluistani”, että kehoni reagoi liikuntaan hyvin hitaasti. Muutama viikko sitten päätin pilata päiväni käymällä kehonkoostumusmittarissa ja luvut olivat täysin samat kuin tammikuussa. Mutta yritän olla masentumatta. Pitäisi puhua Kirsi ympäri, että hän tekisi mulle kuntotestin uusiksi vaikkapa vapun tienoilla, jotta nähtäisiin onko mitään kehitystä muutoin tapahtunut. Mun insinööriaivoni kun vaatii numeraalisia lukuja kehityksen todistamiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti