tiistai 1. maaliskuuta 2016

Superpäivä

Viime viikolla oli otollinen tilanne testata Kirsin suunnittelemaa rääkkipäivää. Takana oli lähes 10 h yöunet ja edessä työreissu Joutsan kautta savoon, joten pakolliset lepopäivätkin oli jo suunniteltu valmiiksi.

Keskiviikkona aamupäivästä sitten kirmasin työtehtävien välissä salille tekemään orjallisesti uutta superpäivän ohjelmaa. Ja huh! Nyt ymmärrän miksi Kirsi sanoi, että tällainen treeni vain kerran kolmessa viikossa. Sykkeet oli mittarin mukaan lähes koko treenin ajan 150-165 välissä. Viimeisissä lankkukierroissa oli pakko fuskata. Piti tehdä 20 toistoa, mutta neljääntoista jäi. Alkoi tekniikka jo pettämään niin pahasti ja oksennus kurkussa kihelmöimään...

Tässä superpäivässä tehtiin treeni siis kolme liikkeen sarjoissa, ilman taukoja. Tämä tietysti loi vähän haastetta, sillä senioreiden treenit oli samaan aikaan. Nämä kolme laitetta tai tila tietylle liikkeelle kun pitäisi olla vapaana noin 10 min ajan, kun kiertotekniikalla näitä kiertää. Viimeinen vaakasoutu meinasi jäädä väliin, kun eräs vanhempi naishenkilö ehti laitteeseen omaa treeniään suorittamaan. Mutta kun hän aloitti taukoaan sarjojen välissä pyysin kauniisti, että saisinko tehdä viimeiset 10 vetoa vauhdilla välissä - ja toki sain! Siinä vaiheessa huohotin ja puhisin siihen malliin, että sain juttuseuraa muistakin eläkeläisistä, kun ihmettelivät mun vauhdikasta menoa ja naama punaisena puurtamista :D Puhisin vaan siinä toistoja tehdessä, että kohta on minuutin tauko ja onneksi tämä rääkki on edessä vain kerran kolmeen viikkoon!

Mutta tiedättekö mihin olin pettynyt? Mulla oli seuraavat pari päivää vain etureidet ja hieman tietyt persuslihakset kipeänä ja that´s it! Tiedän kyllä, että kehitystä tapahtuu myös ilman lihaskipua, mutta olisin odottanut, että ton treenin jälkeen koko kroppa olisi ollut jumissa.

Noh, sunnuntaina kun palattiin Kuopion reissulta, niin lähdettiinpä miehen kanssa vielä illalla salille. Tällaista ei ole kyllä koskaan aikaisemmin tapahtunut! :D Suurin syy ehkä siinä, että mieheni pyrkii saamaan omaan aktiivisuusmittariinsa joka viikko 100% täyteen ja aika heikolle luvut sunnuntaina klo 18 palatessamme näytti... Ja itsekin mietin, että sille viikolle oli reissujen vuoksi vain kaksi treeniä, joten kaippa se kolmas pitäisi käydä tekemässä.

Sunnuntain treenin tein kyllä ihan ohi ohjelman. Tein pääasiassa käsiä ja rintalihaksia. Naama punaisena 30 min pikatreeni + pyörällä polkemiset. Ja mitenkä pettynyt taas olenkaan, kun seuraavana päivänä ei missään tunnu! Viikon päästä on muuten takana 2 kk säännöllistä treeniä. Pitänee tehdä  sitten pieni väliraportti kehittymisestä, jos sitä on jollain tapaa vielä havaittavissa :)

Mutta nyt kello on jo puoli seitsemän, työt vihdoin tehty, joten pitänee siirtyä taas salin puolelle. En minä sinne vieläkään innosta puhkuen mene, mutta menenpä kuitenkin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti