tiistai 23. elokuuta 2016

Cooperin testi juostu!

Viime viikolla sain sen vihdoin tehtyä! Oli sopiva ilta, ei liian kylmä ei liian kuuma. Sovittiin treffit Klaukkalan urheilukentälle muutaman korisjengiläisen kanssa ja mies suostui tulemaan kentän laidalle kellokalleksi.

Eipä ole muuten aikoihin jännittänyt tuolla tavalla ennen juoksua :D Muutamat vedot norjalaiseen tyyliin astmalääkettä, vähän lämmittelyä ja sitten juoksuun!

Alku lähti reippaaseen tyyliin ja sitten vilkaisin Garminiani ja totesin vauhdin olevan aavistuksen liian kova. Mulla kun oli jo aika hyvä tuntuma millä temmolla jaksan juostan sen 12 minuuttia ilman että kuolo korjaa paremmille nummille.

Ensimmäinen kierros meni ihan kivuttomasti. Toisella kierroksella jo aloin pohtimaan, että miksi ihmeessä itseäni rääkkään näin! Kolmas kierros oli jo varsin haasteellinen ja hengitys alkoi olla jo varsin raskasta. Neljäs kierros meni sisulla ja sitten alkoi jännitys, että kun takana on 1600 m, että paljonko vielä ehdin juosta ennen kuin pilli soi. 1700 metrin kohdalla otin jo kuulokkeet korvilta ja odotin toivoen, mutta samalla peläten pillin ääntä. Kiihdytin, vaikka henki ei juuri enää kulkenutkaan ja ylitin 1800 metrin rajan! Vielä vähän ja suurin piirtein 1900 metrin kohdalle pääsin, kun lopulta pillin ääni antoi armoa!

Lihakset eivät juurikaan olleet hapoilla. Ainut mikä petti oli hapenottokyky.

Tulos siis noin 1900 m eli 100 m enemmän kuin tavoitteeni. Ehkä aavistuksen jäi harmittamaan, sillä 2000 m olisi hyväkuntoisen raja. Noh, juoksijaksi mua ei ole koskaan luotukaan eli 1900 m on mun henk koht hyvä. Kyllä mä ensi vuonna sen 2000 ajattelin ylittää ja se on sitten mun mittapuussa jo erinomainen tulos!

Parin viikon päästä huvikseni käyn uimassa Cooperin testin. Löysin vanhoja muistiinpanoja vuodelta 2012 ja silloin olin uinut 500 m. Silloin tosin uintia silloin tällöin treenasinkin. Hassua vaan kokeilla, että mihin lukemaan pääsen tällä kuntotasolla nyt, vaikka uintitreeniä en ole tehnyt vuosiin! Siitäkin sitten kyllä lisää bloggailua.

P.S. Viime viikolla luistin kyllä lahjakkaasti salitreenistä. Kokonaisliikuntamäärä kuitenkin aika jees (ma pilates, ke Cooperin testi, to tunti korista, pe koiran kanssa tunnin kävely, la tunnin kävely + hiit-treeni 5 x 20 sek ylämäkijuoksua, su 6 km juoksua).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti